Přejít na obsah stránky

Info

Vážení zákazníci, spustili jsme pro Vás nový zákaznický portál, dostupný je přes odkaz MŮJ ÚČET.

V našem regionu se opět pohybují obchodníci, kteří nabízí neakreditované testy pitné vody. Uvedené rozbory jsou prováděny přímo u zákazníků a bez ohledu na výsledek je doporučováno pořízení speciálních filtrů. Použitá metoda slouží pouze pro orientační stanovení a nevypovídá rozhodně o celkové kvalitě vody.

Tito obchodníci provádějí tuto činnost opakovaně, jak už o tom psal např. server iDNES.cz

Společnost VAK Beroun ujišťuje svoje zákazníky, že kvalita dodávané pitné vody z veřejného vodovodu splňuje veškeré limity podle platné vyhlášky (č. 252/2004 Sb.). Je pravidelně kontrolována akreditovanou laboratoří a kontrolními rozbory Krajské hygienické stanice. V případě pochybností doporučujeme kontaktovat zákaznickou linku společnosti 800 100 663.

Lidé, kteří využívají vlastní studny mohou využít služeb akreditované laboratoře (tel.: 311 747 165-6), která ověří kvalitu vody ve studni ve všech klíčových ukazatelích, které jsou rozhodující pro zdravotní nezávadnost vody. Vedle dusičnanů je to především bakteriální znečištění.

Před pořízením domácí úpravny by si měl uživatel ověřit, zda je nabízená technologie opravdu vhodná pro daný typ vody. Pokud zvažujete pořízení domácí úpravny, doporučujeme vám shlédnout webinář s odborníky na tuto problematiku, vč. MUDr. Františka Kožíška, CSc., vedoucího Národního referenčního centra pro pitnou vodu https://youtu.be/0uXJUpl2YMc?si=sV8xjK9S4I4Yqhol

Přejít na navigaci